
Potravinářský průmysl
Využijte čerpadla a systémová řešení LEWA ve svých procesech homogenizace v potravinářském průmyslu. Obraťte se na naše odborníky pro více informací!
Read more
LEWA nabízí následující řešení pro přimíchávání aromatických látek při výrobě piva:
Aromatické látky, které se používají v potravinářském a nápojovém průmyslu, lze v zásadě rozdělit do tří druhů:
<table class="table table-condesed"><thead><tr><th scope="col">Typ</th><th scope="col">Popis</th></tr></thead><tbody><tr><td>Přírodní aromatické látky</td><td>Aromatické látky získávané mikrobiologickými nebo enzymatickými procesy ze surovin rostlinného nebo živočišného původu. Lze je používat v jejich výchozím stavu nebo se před spotřebou člověkem dále zpracovávají. Nesmějí však obsahovat žádné přírodně identická ani umělá aromata.</td></tr><tr><td>Přírodně identické aromatické látky</td><td>Aromatické látky, které se získávají syntézou nebo izolací v chemických procesech. Tyto látky jsou chemicky a organolepticky shodné s přirozeně se vyskytujícími aromaty z produktů určených k lidské spotřebě. Nesmějí obsahovat žádná umělá aromata.</td></tr><tr><td>Syntetické aromatické látky</td><td>Aromata, která se nevyskytují v přírodních produktech určených k lidské spotřebě – bez ohledu na to, zda jsou dále zpracovávána. Obvykle se vyrábějí frakční destilací a dalším chemickým zpracováním přirozeně získávaných chemikálií. Třebaže mají jiné chemické složení, jsou jejich smyslové vlastnosti stejné jako u přírodních aromat.</td></tr></tbody></table></div>Aromatické látky, které se používají v potravinářském a nápojovém průmyslu, lze v zásadě rozdělit do tří druhů:
Typ | Popis |
---|---|
Přírodní aromatické látky | Aromatické látky získávané mikrobiologickými nebo enzymatickými procesy ze surovin rostlinného nebo živočišného původu. Lze je používat v jejich výchozím stavu nebo se před spotřebou člověkem dále zpracovávají. Nesmějí však obsahovat žádné přírodně identická ani umělá aromata. |
Přírodně identické aromatické látky | Aromatické látky, které se získávají syntézou nebo izolací v chemických procesech. Tyto látky jsou chemicky a organolepticky shodné s přirozeně se vyskytujícími aromaty z produktů určených k lidské spotřebě. Nesmějí obsahovat žádná umělá aromata. |
Syntetické aromatické látky | Aromata, která se nevyskytují v přírodních produktech určených k lidské spotřebě – bez ohledu na to, zda jsou dále zpracovávána. Obvykle se vyrábějí frakční destilací a dalším chemickým zpracováním přirozeně získávaných chemikálií. Třebaže mají jiné chemické složení, jsou jejich smyslové vlastnosti stejné jako u přírodních aromat. |